ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR

İşlevsel Kamp Çadırı Modelleri

Genellikle şehir hayatından kısa süreli uzaklaşmak isteyenlerin tercihi olan kamp çadırı doğa ile iç içe olmak için iyi bir fırsattır. Konaklama ihtiyacının karşılanmasını sağlayan bu çadırlar portatif olmasıyla kullanıcılara kolaylık sağlar. Fonksiyonel özellikleri ile dikkat çeken çadırlar kendi içerisinde modeline, kişi sayısına ve mevsimine göre çeşitlere ayrılır. Genellikle iki, üç ve dört kişilik olan modeller yoğun talep görür. Büyük kamp çadırı çeşitleri kalabalık aileler için idealdir. Kapasitesine göre farklılaşan bu ürünler içerisine uyku tulumlarının rahatlıkla girebileceği şekilde tasarlanır. Giriş çıkış kısımları her çadırda kolaylıkla kullanılabilecek şekilde tasarlanır. Kamp çadırı fiyatları bu gibi özelliklere göre farklılık gösterecektir.

Çadırların içerisinde havalandırma delikleri bulunur ve böylece kullanıcıların ferah vakit geçirmesi sağlanır. Kaliteli olan bütün modeller yırtılmalara karşı dayanıklıdır. Böylece uzun yıllar boyunca sorunsuz şekilde kullanılabilir. Her biri kolay kurulabilen bu malzemeler dört mevsim için kullanıma uygun şekilde üretilir. Bu sayede yürüyüş, avcılık, dağcılık ve tırmanış gibi sportif faaliyetler konaklamalı olacak şekilde yapılabilir. Konaklama günlük ya da uzun süreli olabilir. Uzun süreli kullanımlar için kolaylıkla kaldırılabilen katlamalı kamp çadırı çeşitleri daha fazla tercih edilir. Kullanım sırasında konforu sağlamak adına ilave şişme yatak, güneşlik, sineklik, tente, uyku tulumu, mat ve perde gibi eşyalar satın alınabilir.

Kamp Çadırı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Beklentileri karşılayan bir kamp çadırı alırken dikkat edilmesi gereken farklı noktalar vardır. Bunlar şu şekildedir:

Kişi Sayısı: Kamp çadırı kişi sayısına göre farklı seçeneklere ayrılır. İki kişilik çadırların genel üretim ölçüleri 130*210 cm standardındadır. Bu ölçülerin yeterli gelmediği kişiler üç, dört ya da beş kişilik çadırları tercih edebilirler. Büyük kamp çadırı çeşitleri arasında yer alan beş kişilik çadırlar yaklaşık 5 metrekare yaşam alanına sahiptir. Böylece kalabalık arkadaş grupları ve geniş aileler tarafından rahatlıkla kullanılabilir.

Çadır Türü: Hafif ve standart olarak nitelendirilen kamp çadırı çeşitleri genellikle üç mevsim olarak değerlendirilir. Bu modeller kamping işletmelerinde ya da şehir koşullarında konaklamak isteyenler için uygundur. Eğer tam aksine ağır kış şartlarında vakit geçirmek için kamp çadırı aranıyorsa dört ya da beş mevsim olarak isimlendirilen modeller tercih edilebilir. Böylece çadırda konaklamak daha güvenli ve rahat olacaktır.

Kalite Ve Dayanıklılık: Büyük kamp çadırı çeşitleri çok kez sökülüp takıldığından ekstra kaliteli ve dayanıklı olması önemlidir. Özellikle darbelere, güneşe, suya ve aşınmaya karşı korunaklı olmalıdır. Çadırların hangi malzemeden üretildiği ne kadar uzun süre kullanılabileceğini etkiler. Kalitesi ne kadar yüksek olursa kullanıcılara vadettiği olumlu deneyim de o kadar artacaktır.

Tasarım: Çadırlar kendi içerisinde farklı dizaynlara sahiptir. Üçgen, tünel, dome yani kubbe tipi, geodesic dome gibi farklı modeller bulmak mümkündür. Kampçılık amacıyla kullanılan en temel çadır modellerinden biri üçgen çadırdır. Şiddetli rüzgarlara karşı çok fazla dayanıklı olmayan bu çadırlar minimum sekiz noktadan sabitlenerek kurulur. Çadırın başında ve sonunda iki adet çubuk vardır. Diğer kamp çadırı modelleri ise daha az kullanılmakta olup her biri kendine özgü konforlu özellikler taşır.

Kullanışlı Kamp Çadırı Özellikleri

Uzun süreli kullanım için kamp çadırı arayışında olanların dikkat etmeleri gereken ilk noktalardan biri çadırın hava koşullarına karşı dayanıklı olmasıdır. Su geçirmeyen dış kumaş ve tente olan çadırlar misafirlerin en iyi ortamda uyumasını sağlayacaktır. Çadırın hem iç donanımına hem de dış özelliklere dikkat etmek gerekir. Çadır çeşitleri her geçen gün biraz daha arttığı için özellikle yer kaplamayan ve hafif modelleri tercih etmek ideal olacaktır. Kolay taşınabilen boyutlarda olan çadırlara rahatlıkla her yere götürülebilir.

Tercih edilen her kamp çadırı için kişi sayısı, mevsime uygunluk, yükseklik, ekstra tente odanın varlığı, sağlamlık, havalandırma, çadır kapısı, otomatik açılıp kapanabilme gibi özellikler birbirinden farklı olacaktır. En iyi özelliklere sahip çadırı seçmenin sırrı tam olarak ihtiyaçları karşılayan modeli tercih etmektir. Tüm özellikleri göz önünde bulundurarak kişisel gereksinimlere uygun seçimler yapılabilir.

Kamp çadırı yüksekliği belirlenirken taban alanının mümkün olduğunca geniş olması tavsiye edilir. Bu sayede kullanıcılara daha geniş hareket alanı sunulacaktır. Kıyafet değiştirirken ayakta durmak isteyenlerin tavan yüksekliğine ekstra dikkat etmeleri gerekir. Doğru modele karar verebilmek için çadırı satın almadan önce mağazada kurulu olan şekline girip bakılması faydalı olacaktır. Eğer çadıra bitişik ekstra tenteli bir oda varsa daha geniş yaşam alanı elde edilebilir.

Kamp Çadırı Boyutları

Genellikle kamp çadırı boyutları kişi sayısına göre seçilir. Minimum iki kişilik olan çadırların boyutu büyüdükçe konaklayabilecek kişi sayısı da artar. Doğru ebatları seçebilmek için kalacak kişi sayısına bir eklenmesi tavsiye edilir. Bu sayede çadırın içinde kişisel eşyaları koyacak ekstra yer olacaktır. Geriye kalan ekstra alan ile çadıra şişme kamp yatağı koyulabilir. Ancak çadırın kullanılacağı yer çok uzak bir alanda ise taşıma sırasında çok ağırlık götürmemek adına mümkün olduğunca küçük boyutlarda kalmak daha verimli olacaktır.

Bir ya da iki kişilik kamp çadırı kullanan kişiler bu açıdan her zaman daha avantajlıdır. Büyük kamp çadırı festival ya da piknik gibi alanlarda çadır kullanacaklar için ideal olacaktır. Ortalama boyutlarda kamp çadırı arayanlar 3 ve 4 kişilik çadırı tercih edebilirler. Bu modeller uzun süreli konaklamalar ve tek çocuklu aileler tarafından doğru seçimdir. Kullanım esnasında daha geniş alana sahip olmak isteyenler de seçimlerini üç kişilik modellerden yana yapabilirler.

2 Kişilik Kamp Çadırı Boyutları

Genellikle 2 kişilik kamp çadırı ölçüleri standart olup 130* 210 cm olarak belirlenir. İçerisine 63*210 cm ölçülerinde uyku matı rahatlıkla sığabilir. Çadır ebatları hesaplanırken içine koyulacak eşyalar göz önünde bulundurulur. Uyku matı temel eşyalardan biri olduğundan çadırın içinde rahat uyunacak alanın kalması gerekir.

İki kişilik olan modellerde genellikle uyuma alanı var olup masa, sandalye gibi ek aksesuarların aynı anda kullanımı pek mümkün değildir. Rahat hareket edebilmek adına çadırın içindeki eşyalar katlanabilir olduğundan sırayla kullanılır. Küçük çadırlarda eşyaların ölçüleri ekstra önemli olup konforlu kullanıma engel olacak parçalara yer vermemek gerekir. Güvenli bir kamp deneyimi için çadırın içine büyük boyutlarda ve kesici, sivri köşeli eşyalar koymamaya özen gösterilmelidir.

4 Kişilik Kamp Çadırı Boyutları

4 kişilik kamp çadırı ortalama 210 cm yüksekliğe ve 240 cm genişliğe sahiptir. Yani yaklaşık 60 cm ölçülerinde dört adet mat bu çadırların içine yan yana sığabilir. Daha geniş çadır genişliği isteyenler için beş kişilik kamp çadırı tavsiye edilebilir. İki kişiyle hızlı bir şekilde kurulabilen bu çadırlarsa dört yetişkin insan rahatlıkla konaklayabilir. Ek depolama alanı ile kullanıcısını memnun eden bu geniş kapasiteli çadırlar kamp aktiviteleri için cazip bir konaklama alternatifidir. Verimli kullanım için çadırın kurulacağı alanın doğru belirlenmesi gerekir. Kamp çadırı satın alındıktan sonra içerisinde bulunan direktifler kurulumun daha kolay olmasını sağlayacaktır. Ebatların geniş olması sayesinde çadırın içine istenirse katlanabilir kamp masa ve sandalyeleri de yerleştirilebilir. 4 kişilik kamp çadırı tavanının hangi yükseklikte olacağı ise modele göre farklılık gösterecektir.

Kaliteli Kamp Çadırı Materyalleri Nelerdir?

Kamp aktiviteleri planlarken ihtiyaç duyulacak temel malzemeleri araştırmak ve gereksiz olan parçalardan uzak durmak gerekir. Türü fark etmeksizin her bir parça mutlaka kaliteli olanlardan tercih edilmelidir. Doğru seçilmesi gereken ilk parça kamp çadırı olacaktır. Gerdirme ipleri, havalandırma pencereleri, dayanıklı çadır kazıkları, alüminyum poller, nefes alabilen iç tente, dört mevsimlik çadırlar için kar etekleri gibi özelliklere dikkate edilmelidir.

Kampa giderken kullanılacak malzemeler kendi içerisinde kategorilere göre sınıflandırılabilir. Kamp alanı malzemeleri başlıca ürünlerden meydana gelir. Bunlar arasında kamp lambası ve masası, kamp sandalyesi, el feneri ya da kafa feneri, kamp yastığı, mat, uyku tulumu ve çadır yer alır. İsteğe göre bu listeye piknik örtüsü, gölgelik ve hamak da ilave edilebilir.

Kampçılık esnasında beslenme açısından sıkıntı yaşamamak için mutfak kısmını da hesaba katmak gerekir. Bu alanda gerekli olabilecek materyaller arasında kamp ocağı ve kartuşu, çöp torbası, bulaşık malzemeleri, termos ve su şişesi, termos çanta ya da soğutucu, kesme tahtası ve keskin bıçak, şişe ve konserve açacağı, kaşık, çatal, kupa, bardak, su ısıtıcısı, çaydanlık, mini tencere, hafif tava, çakmak ya da kibrit gereklidir. Bunlar temel parçalar olup kısa süreli konaklamalar için daha az malzeme götürülebilir.

 

Kamp çadırı kullanarak konaklamak yapacakların mevsimsel koşullara uygun giyinmeleri önemlidir. Özellikle soğuk havalarda gidildiğinde hastalanmamak için daha fazla dikkatli olmak gerekir. Bu amaçla hızlı kuruyan iç çamaşırı, içlik, yağmurluk, panço, şapka ya da bandana, güneş gözlüğü, çadır içi uyku kıyafetleri, çorap, outdoor ayakkabı ya da bot, polar ceket ve sweatshirt, outdoor pantolon ya da şort ve hızlı kuruyan tişörtler tedarik edilmelidir. Bu kıyafetleri mevsime uygun seçmeye özen gösterilmelidir. Aksi halde gereksiz eşya götürülerek tatilciler kendilerine yük çıkarabilirler.

Kamp Çadırı Nasıl Kurulur? Nasıl Toplanır?

Konaklamak için kamp çadırı kurulumu ve toplanması yönlendirmelere uygun olarak yapılır. Ebatlar değiştikçe çadırın yerleştirilmesinde farklılıklar olabilir. Yeni satın alınan çadırların içerisinde kurulum ve toplama ile ilgili ipuçları vardır. Doğru yerleşim için bunları ihmal etmemek gerekir. Önemli olan başlıca nokta kurulum amacıyla doğru alanı tercih etmektir. Çadırın koyulacağı yerin izinli alanlar olacağından emin olunmalıdır. Zemin girintili ve çıkıntılı olması çadır kurulumuna engel olabilir. Bu tür detaylar kontrol edildikten sonra kamp çadırı kurulumuna geçilebilir.

Çadırın koyulacağı alandan bütün taşlar temizlenmeli ve zeminin sade olması sağlanmalıdır. Temiz alana çadırın dış tentesi gerilerek açılmalı ve yere serilmeli, ardından çadır çubukları bu çubuklar için özel hazırlanmış kanallara geçirilmelidir. Çadır çubukları köşelerde bulunan çiviler ile birleştirilmeli, doğru takıldığından emin olunmalıdır. Daha sonra çadır yere sabitlenmeli ve çekiç ya da bir taştan yardım alınmalıdır. Eğer çadırın kendine ait bir iç tentesi varsa o yerleştirilmeli ve kalan tüm ekipmanlar sırayla kurulmalıdır. Bu şekilde çadır kullanıma hazır olacaktır.

Kurulmuş olan çadırı toplamak için ise kurulum aşamasında yapılan bütün işlemler sondan başa doğru sıralanır. İlk olarak çadırın içindeki malzemeler kaldırılır. Ardından yere sabitlenen çiviler çıkarılır ve çadır iki boyutlu hale getirilir. Daha sonra çubuklar yerinden sökülür ve çadırın tentesi toplanarak kaldırma işlemi tamamlanır. Çadırı kaldırmaya başlamadan önce bütün malzemelerin kuru olduğundan emin olmak gerekir. Eğer az da olsa ıslaklık kalırsa malzemelerin durduğu yerde küflenme olasılığı oldukça yüksektir.

Kamp Çadırı Bakımı Nasıl Yapılır?

Çadırın kullanım ömrünü uzatmak adına bakımını eksiksiz olarak yapmak önemlidir. Bu amaçla dikkat edilmesi gereken ilk nokta kamp çadırı kesinlikle makinede yıkanmamalı ve kurutma makinesinde kurutulmamalıdır. Temizlik için su ve temiz bir süngerden yardım alınabilir. Detaylı bakım yapma zamanı geldiğinde ise küvet içerisinde ılık su ile yıkamak yeterli olacaktır. Temizliği köpüklü şekilde yapmak isteyenlerin yoğun kimyasal içermeyen özel çadır temizlik ürünlerinden yardım almaları önerilir. Hem iç hem de dış tentenin temizliğinde kimyasal ürünler kullanmaktan kaçınılmalıdır. Doğal sabun kullanmak her zaman daha risksiz olacaktır.

Çadır bakımı yaparken mutlaka kaba pisliğin temizlenmesi ile işe başlanmalıdır. Çalı, ot, yabani otlar gibi ya da tozlarla çadırı paketlemek durduğu yerde zarar görmesine yol açabilir. Bu nedenle çadır geniş alanda kurulu iken bu tür pisliklerin varlığı iyice kontrol edilmelidir. Küçük elektrikli süpürgeler ile otlar temizlenebilir. İlk yıkama mutlaka temiz su ile yapılmalı, her yerin yeterince ıslanması sağlanmalıdır. Ardından detaylı yıkamaya geçilebilir. Köpükleme ve temizleme kısmı bittikten sonra durulama aşamasına başlanabilir. Bol su ile durulamak son derece önemlidir. Su ile yapılacak işlemler tamamlanınca çadır kendiliğinden kurumaya bırakılmalıdır. Güneş gören bir alana koymak bunun için yeterli olacaktır.

Kamp Çadırı Fiyatları

Farklı ebat ve modellerin olması sayesinde her bütçeye göre kamp çadırı bulmak kolaydır. Kullanım ergonomisi, dayanıklılık, kumaş yapısı, renk, tasarım, model, tür ve marka gibi özellikler fiyatları değiştiren unsurlar arasındadır. İnovatif materyaller kullanılarak tasarlanan çadırlar zorlu doğa şartları için son derece uygundur. Çadırdaki ekipman sayısının artması fiyatların yükselmesine neden olabilir. Daha ekonomik modeller arayanlar ince kumaşlı çadır çeşitlerini tercih edebilirler.

Yağmurluk, tente direkleri, özel taşıma çantası, branda, çelik zemin sabitleme kancaları gibi aksesuarların varlığı fiyatları artıracaktır. Ayrıca pamuk, bambu, polyester, kanvas gibi hafif veya dayanıklı kumaşlar için de kamp çadırı fiyatları birbirinden farklı olacaktır. Doğru fiyatları görebilmek için öncelikle ne tür bir çadıra ihtiyaç olduğunu belirlemek gerekir. Buna uygun modeller arasından fiyat olarak seçim yapılabilir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR